A 2023 gulyáskirálya címet a székesfehérvári íjászegyesület nyerte el

Megosztás

Nagy sikerrel zajlott le a 25. gulyásfesztivál Szolnokon. A Tiszaligetben rendezett eseményen több mint 100 csapat főzte a hungarikumot. 2023 gulyáskirálya címet a székesfehérvári íjászegyesület nyerte el.

A gulyásfesztivál egy különleges elismeréssel kezdődött. A fesztivál ötletgazdájának, az azóta nemes egyszerűséggel csak gulyáskirálynak nevezett Csányi Sándornak a “Szolnokért Emlékérem” Arany fokozatát adta át Szolnok polgármestere.

Az eseményt számos kísérőprogram, koncert színesítette.

A Tisza Moziban “A gasztrofesztiválok szerepe a vidéki örökség megőrzésében a jövő generációi számára” című konferenciát rendezték meg, ahol dr. habil Simicskó István egyetemi docens, országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezetője, egyben a konferencia fővédnöke a Hungarikum Bizottság tagjaként beszédet mondott.

Mint közölte, kiemelten fontosnak tartja, hogy globalizálódó világunkban az őseink által ránk hagyott hagyományok megőrzése mellett új értékeket hozzunk létre, hiszen a hungarikumok jelzik azt a magyar értékalkotó munkát, ami egyedülálló a világon.Jász-Nagykun Szolnok Vármegye legnagyobb gasztronómiai fesztiválján a Magyar Honvédség is képviseltette magát. 

A megyeszékhelyen régóta jelen vannak a katonák, így természetes, hogy a rendezvényen a helyőrségben települt alakulatok toborzással és megannyi élménnyel várták a látogatókat. A fesztiválon idén is nagy szeretettel fogadták az MH Kiss József 86. Helikopterdandár kutyás egységének bemutatóját. 

A gulyásfesztiválon a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság megelőzési munkatársai is várták a rendezvényre látogatókat.

Az érdeklődők megismerhették a rendőrség vagyonvédelmi tanácsait. Szó esett az állatvédelemről, a nagy sikerű Házhoz megyünk! és BikeSafe megelőzési programokról, valamint a különböző típusú online csalásokról és azok megelőzési lehetőségeiről. A szakemberek nagy hangsúlyt fektettek a www.kiberpajzs.hu prevenciós oldal népszerűsítésére is. Az interaktív játékokat és a figyelmet próbára tevő feladatokat kipróbálók a jó tanácsok mellé apró ajándékokat kaptak.

A rendőrség munkatársai az iskolaőrök és a határvadászok toborzására is kiemelt figyelmet fordítottak. A toborzók számos érdeklődőnek nyújtottak tájékoztatást a rendőri és iskolaőri életpályáról.A Győrfi Pállal, a mentők szóvivőjével kiegészült zsűri  a 2023 gulyáskirálya címet a Székesfehérvári Íjászegyesületnek adományozta.

Csányi Sándor az elismeréssel
Csányi Sándor (jobbra) a fesztiválgyőztes székesfehérvári csapat vezetőjével
A gulyáskonferencia hallgatósága
Gulyások a fesztiválon
Munkában a zsűri Győrfi Pállal (jobbra)
Nem hiányozhattak a katonák…
…és a rendőrök sem

Nyitókép: Csányi Sándor gulyáskirály felszeli a jubileumi tortát

Fotók: Szolnoki Gulyásfesztivál Facebook

Kapcsolódó cikkek